eliseKarateka Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van de Virtus Global Games 2023, 4 tot en met 10 juni in het Franse Vichy. De Virtus Global Games gelden als ‘s werelds grootste topsport evenement voor sporters met een verstandelijke beperking.

Virtus is de merknaam van de Internationale Sportfederatie voor atleten met een verstandelijke beperking en is één van de oprichters van het Internationaal Paralympisch Comité. Virtus is de wereldwijde, leidende organisatie die pleit voor topsport voor sporters met een verstandelijke beperking, dit ook organiseert én promoot. 

De Virtus Global Games gelden als ‘s werelds grootste topsport evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Atleten uit alle continenten zullen deelnemen in diverse takken van sport. In Frankrijk worden meer dan 1.000 sporters en 400 medewerkers uit 80 verschillende landen verwacht. In één week tijd zullen er maar liefst vijftien wereldtitels verdeeld worden.

De Global Games worden elke vier jaar gehouden, in het jaar voorafgaand aan de Paralympics. De atleten strijden om medailles in diverse sporten, waaronder atletietk, zwemmen, tafeltennis, roeien, basketbal, taekwondo en fietsen. 

Voor het eerst karate op Global Games

Dit jaar staat er voor het eerst Para-Karate op het programma, pp donderdag 8 juni staan de karate wedstrijden gepland. Elise, uitkomend in de klasse Intellectually Impaired Female K21, gaat dan op de tatami de strijd aan voor een plek op het erepodium.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-