DSC 9006

Gerry en Jip openen samen de herstelde buitenbaan

Jeu de Boulesclub Zoetermeer had op woensdagochtend 15 februari te kampen met ernstige wateroverlast door een lek in een drinkwaterleiding. Alle banen en de kantine stonden onder water en hadden veel schade. Zaterdag 27 april werden de banen weer heropend.

Aan de Dr. J.W. Paltelaan sprong een waterleiding, waardoor inwoners in delen van Zuidplas en Nesselande nauwelijks water uit de kraan kregen en JBC Zoetermeer grote schade opliep. Het boulodrome van de jeu de boulesclub ligt iets lager lag dan de grond eromheen, waardoor veel schade ontstond.

 JBC wateroverlast  JBC wateroverlast2


Zowel de buiten- als binnenbanen waren niet meer bespeelbaar. Nadat het water was gezakt, bleef er alleen nog maar modder over. De drainages waren dichtgeslibd en ook de kantine had veel waterschade.
Voor binnen was het eigen verzekeringswerk, hersteld door hovenier Marcel Willemse en vrijwilligers, en voor buiten, eigendom van de gemeente, kwam er meer voor kijken. Door adequaat reageren van de gemeente heeft hoveniersbedrijf Van der Spek de banen vernieuwd en nieuwe drainages aangelegd.

Na maanden aanmodderen en heel veel werk was het zaterdag 27 april tijd voor een feestje: ook de buitenbanen waren hersteld, precies op tijd voor het Clubkampioenschap doubletten. Voorzitter Annemiek de Vos hield in de kantine een korte toespraak met dia’s van de wateroverlast en het herstel, maar al snel stond de hele groep buiten om te starten met spelen.
De openingswedstrijd werd gespeeld door Jip, 7 jaar, en Gerry, 91 jaar, het jongste en oudste lid van de vereniging. Jip heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel gespeeld en ook al meegedaan met internationale wedstrijden. Annemiek de Vos: “Maar het zou wel heel leuk zijn als er wat meer leeftijdgenootjes zouden meespelen! Jeu de boules is heel erg leuk voor kinderen, niet moeilijk en helemaal niet duur. Jeugdleden zijn van harte welkom bij JBC!”

 JBC wedstrijd  DSC 9019


Het doubletten Clubkampioenschap werd gewonnen door het duo Piet Boevé/Cor Lems, die in de finale het duo Eugenie van Kalveen/Wolter Verhoeven wisten te verslaan. Op de derde plaats eindigden Valentijn van Koppenhagen/Jan Kneppers.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-