Dames 1 MHCZaDames 1 MHCZbVoor het eerst in de geschiedenis van de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ is het eerste damesteam gepromoveerd van de 1e Klasse naar de landelijke Overgangsklasse. Zondag 21 mei stelden de dames het kampioenschap definitief veilig door bij hockeyclub Qui Vive in De Kwakel te winnen met 3-1.

Na zeven seizoenen in de 1e Klasse gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling. De ontknoping van de competitie was nagelbijtend spannend. Hoewel Dames 1 de hele tweede seizoenshelft de koppositie innam, werden er onnodig punten gemorst tegen onder andere directe concurrent HBS Craeyenhout uit Den Haag, die de laatste weken slechts één competitiepunt achter stond. Gelukkig hielden de Zoetermeerse dames zondag het hoofd koel en sleepten ze in het bijzijn van het Oranje-groen-legioen zeer verdiend het kampioenschap binnen.

Al een flink aantal jaren timmert Zoetermeer via de jeugdopleiding aan de weg met als doel promotie naar de Overgangsklasse. Onder leiding van Dames 1 trainer/coach Joep Stoop en assistenten Robert Noall en Esther van Sas is het dit seizoen gelukt.

Vorig seizoen promoveerden de mannen van MHC Zoetermeer al naar de landelijke Overgangsklasse. Na een tegenvallende seizoensstart, waarin de coach besloot te vertrekken, hebben ze zich onder leiding van de nieuwe coach in de tweede seizoenshelft bijzonder goed herpakt. Ondanks een ongekend mooie zegereeks hebben ze met een 10e plek de Play-outs niet weten te ontlopen. In juni volgt een ‘best-of-three’ nacompetitie waarin ze strijden om lijfsbehoud in de Overgangsklasse tegen een 1e Klasser. Welk team ze daar treffen, wordt na de Play-offs van de 1e Klasse duidelijk.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-