IMG 20230518 WA0036
De meiden van basisschool Da Vinci groep 5/6 startten na het winnen van het Zoetermeerse schoolvoetbaltoernooi goed op de regiofinale schoolvoetbal op de velden van Westlandia in Naaldwijk.


De eerste wedstrijd werd met een 4-0 overwinning binnen gesleept tegen meiden van de Triangel uit Den Haag. Daarna volgden er twee wedstrijden tegen de teams Kronenburgh uit Rijswijk en de Beatrixschool uit Den Haag. De Da Vinci meiden wonnen ook deze wedstrijden, respectievelijk met 5-0 en 3-0. De laatste wedstrijd bleek een strijd tussen competitieve meiden die aan elkaar gewaagd waren. De meiden van Da Vinci hadden veruit de meeste kansen, maar de doelpunten vielen niet gemakkelijk door goed verdedigend werk van de meiden van het Noorderlicht, ook uit Zoetermeer. Uiteindelijk lukte het de meiden van Da Vinci om een aantal keer te scoren en zorgde de 3-0 voor een overtuigende winnaar van de regiofinale.
De meiden van Da Vinci hebben voor een Zoetermeerse basisschool een unieke prestatie geleverd en zijn wederom kampioen. Ze namen met trots de grote beker en medailles in ontvangst. Met de 2e kampioensbeker in handen gaan de gedachten uit naar de volgende ronde, de district finale schoolvoetbal op 31 mei.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-