Zaterdag 3 juni viert de Zoetermeerse tafeltennisvereniging Taverzo haar 60-jarige bestaan in haar accommodatie aan het Willem Alexanderplantsoen 4. Op 3 juni zijn er de hele dag activiteiten: een familietoernooi voor de jeugd in de ochtend en een leden en oud-ledentoernooi in de middag.

2013 Eerste landstitel voor Taverzo web copy

Oud-leden gezocht voor jubileumtoernooi ’60-jaar Taverzo’

Oud-leden kunnen zich hiervoor nog steeds opgeven. De toernooien zijn gratis.

Om 13.00 uur is er voor de liefhebbers een prachtige tafeltennisdemonstratie. Michal Murawski, de tafeltennis-showspeler van dit moment die speciaal hiervoor overkomt uit Polen, zal een fantastische show verzorgen met assistentie van enkele van de Taverzo-spelers uit de eredivisie (benedenzaal). Michal Murawski treedt hiermee in heel Europa op en op 3 juni dus ook in Zoetermeer. De dag eindigt met een buffet en feestavond. Het programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website www.taverzo.nl

Het groeitraject

De vereniging Taverzo werd formeel opgericht op 2 november 1962, het jaar waarin ook Zoetermeer ‘groeistad’ werd. Voor die tijd echter speelde men al regelmatig op twee tafels in het parochiehuis van de Katholieke kerk in de Dorpsstraat. Die tafels waren achtergelaten in een rommelhok bij het parochiehuis en het was de onderwijzer Ben Schaareman van de St. Nicolaasschool die ze ontdekte en – na toestemming van de pastoor – weer ging gebruiken. Snel volgde al een derde tafel van de heer Fischer van de speelgoedwinkel. Ook bij hem stond een ongebruikte tafel in de schuur. De groep groeide en ging spelen in de gymzaal achter het toenmalige café ’t Trefpunt in de Dorpsstraat. En vanaf dat moment werd ook de vereniging officieel opgericht.

Taverzo groeide, vergelijkbaar met de stad, verhuisde naar een andere gymzaal en betrok in 1977 voor het eerst een eigen accommodatie: heel toepasselijk in de Dorpsstraat en tegenover de kerk waar het allemaal ooit begonnen was. Ook deze zaal werd te klein en de laatste verhuizing was eind 2015 naar de huidige zaal aan het Willem Alexanderplantsoen. Sportief gezien was de groei net zo fascinerend. Van de eerste inschrijving in de NTTB-competitie in 1964-1965 tot en met komende Hemelvaartsdag waarop het eerste herenteam van Taverzo gaat strijden voor haar 7e landskampioenschap.

Foto: Groepsfoto van spelers en Taverzo-leden die aanwezig waren bij het behalen van de 1e landstitel.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-