AshantiZaterdagochtend reisden 10 vechters van Dojo Hokori Meiyo af naar België voor de Asahi cup. Er deden totaal meer dan 500 vechters mee aan dit jaarlijkse toernooi in België. Voor Doko Hokori Meyio was het een succesvol toernooi.

Skylar mocht als eerst de mat op, als jongste van het team. Samen met haar eerste tegenstandster liet ze een mooi gevecht zien en de scheidsrechters kozen voor Skylar. Bij haar 2e tegenstandster liet ze mooie technieken zien en overrompelde hiermee haar tegenstandster. Ook deze partij won ze en daarmee veroverde deze beginnende wedstrijdvechter in de poule een verdiende eerste plaats.

Hierna was het de beurt aan nóg een onervaren vechtster, Mouna, welke een prima eerste partij liet zien, die ze won. Haar tweede gevecht was echter tegen een vechtster met wat meer ervaring, die haar overviel in het gevecht, waardoor de winst naar haar tegenstandster ging. Ze kreeg daarom de zilveren prijs.

Brandon stond vervolgens op scherp en liet een heel mooi gevecht zien. Na een aantal technieken kon zijn tegenstander niet meer verder vechten, dus haalde Brandon de eerste plaats. En ook Senna had 1 tegenstander die het gevecht niet kon afmaken na goede harde technieken. Ook hij won daardoor de gouden prijs.

Yassin heeft zijn gevechten gewonnen zonder de volledige tijd uit te vechten. Dit deed hij met technieken waar de laatste weken op geoefend was in de lessen en hij behaalde de eerste plaats. De partijen van Amber waren zwaar, maar Amber liet haar ervaring zien en alle beslissingen vielen haar kant op. Ook zij mocht op het hoogste podiumplaats nemen.

Maureen en Cathelijne zaten samen in een poule. Beiden hadden een lastig eerste partij waarin de scheidsrechters niet konden beslissen wie er won. Daarna was de altijd lastige partij tegen elkaar aan de beurt. Beiden lieten een mooi gevecht zien met verschillende technieken, maar na de volle tijd vechten konden ook nu de scheidsrechters niet kiezen. De laatste partijen van beiden wisten ze te winnen door goed te luisteren naar de coach en de zwakke plekken van de tegenstanders op te zoeken. Maureen werd 1e en Cathelijne 2e, met een gouden randje.

Megan vocht voor de eerste keer in een volwassen poule. Ook zij wist de zwakke plekken van haar tegenstandsters te vinden en hierdoor stond ook zij op de hoogste tree van het podium.

Als laatste was Nikolas aan de beurt. Dit is een ervaren vechter uit Griekenland, die sinds kort in Zoetermeer traint. Nikolas luisterde goed naar de coach en liet zien waar op getraind was. De technieken vlogen de tegenstanders om de oren, die deze niet de baas konden en waardoor Nikolas ook een eerste plaats overhandigd kreeg.

Sensei Conchita en Senpai Crys hebben vele van de gevechten als scheidsrechter gezien en beoordeeld. De dag werd door de coaches Sensei Wesley en Senpai’s Shannon, Ferry en Mischa zeer trots afgesloten. 8x goud en 2x zilver ging mee naar Zoetermeer vanaf België.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-