boten volvo race copy's Werelds beroemdste, zwaarste en gevaarlijkste zeilwedstrijd ter wereld: The Ocean Race, is begonnen aan de 4e etappe van Itajaí naar Newport. Na een 3 weken rust, een bezoekje aan de familie in Nederland en reparaties aan de Seaexplorer is Zoetermeerse Rosalin weer met haar team Malizia vertrokken.

rosalin hersenschuddingDe tweede helft van de race is begonnen en Rosalin’s team staat momenteel tweede in de competitie. Rosalin geeft aan dat het een heel toffe gave etappe wordt waar weer veel staat te gebeuren, wat tactisch en strategisch interessant is. Rosalin heeft er veel zin in en is trots op haar prestatie in de 3e etappe. De langste en zwaarste etappe ooit in de geschiedenis van The Ocean Race. Ondanks alle problemen: hangende bovenin de mast om met haar team een koolstofmast in de Zuidelijke Oceaan te repareren, worstelend met een ongelukkige hersenschudding, maar stug doorgaan, het ronden van de iconische Kaap Hoorn, toch de etappe winnen.

 

Een aantal teams hebben in Brazilië de mogelijkheid genomen om van bemanningsleden te wisselen. Nederlands mannen zeilen deze editie van The Ocean Race niet mee, maar met de toetreding van Annemieke Bes staat het aantal vrouwelijke Nederlandse zeilers op twee. Rosalin Kuiper is dus niet meer de enige Nederlandse zeezeiler: ‘de vrouwen rukken op aan boord van de zeilschepen’. Annemieke Bos stapte aan boord van team Holcim-PRB dat momenteel de koploper is in het klassement. Vooralsnog blijft haar optreden bij één etappe, maar Annemieke hoopt natuurlijk op nog een etappe.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-