wethouder ronald weerwag zoetermeerse reddingsbrigade 17
Wethouder Ronald Weerwag heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB). Naast hun publieke functie zijn zij ook een sportvereniging met leden en vrijwilligers.

De wethouder kreeg uitleg over wat de reddingsbrigade doet: kinderen leren zwemmen via het Zwem-ABC, waarna kinderen als junior redder een eenvoudige redding kunnen leren uitvoeren. Daarna kan je als sporter verder bij de reddingsbrigade: dan word je een lifesaver genoemd. Je traint dan in het zwembad om anderen te redden en ook hoe je dat zo snel mogelijk kan doen. Daarvoor is een goede conditie vereist.

Wethouder trainde mee met de lifeguards

wethouder ronald weerwag zoetermeerse reddingsbrigade 01De lifeguards zijn de professionals van de reddingsbrigade, die zorgen voor toezicht en hulpverlening in, op en langs het water. Voor de lifeguards was er een oefening opgezet waarbij er een aanvaring was geweest tussen een bootje en een surfer. Wethouder Weerwag heeft deze avond de lifeguards geholpen om de gewonde surfer snel te redden. Voor meer informatie over de Zoetermeerse Reddingsbrigade kunt u terecht op de website http://www.rbzoetermeer.nl

De ZRB is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers. De (waarnemend) voorzitter Aad-Tobias Huijbens licht toe: “Het is op het moment niet gemakkelijk om vrijwilligers te vinden die de vereniging willen besturen en coördinerende werkzaamheden willen uitvoeren”. Hij vervolgt: “De energielasten, het vinden van vrijwilligers, alle regelgeving waar wij aan moeten voldoen. Het is een hele opgave om onze sport- en hulpverleningsorganisatie draaiende te houden.” Toch is Aad-Tobias ook trots: “Het is supergaaf dat wij door de sport van het redden een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, zodat niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het water”.

Kinderen kunnen bij de ZRB hun Zwem-ABC halen. De ZRB heeft vele jonge redders en lifesavers tussen de 6 en 18 jaar, die meedoen met de sport van het redden. Vanaf 14 jaar kunnen jongeren starten met de opleiding tot lifeguard die enkele jaren duurt. De ZRB verwelkomt graag nieuwe sporters en redders op donderdagavond in het zwembad de Driesprong.

Het zomerseizoen start ook weer bijna: vanaf mei is de ZRB op mooie weekenddagen weer aanwezig op de reddingspost op het strand van de Zoetermeerse plas voor veilige en plezierige recreatie en watersport.


Foto's: Patricia Munster en Joran Kipping

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-