Pro PatriaPro Patria heeft bij de eerste plaatsingswedstrijd voor het trampolinespringen in Alkmaar goede resultaten behaald. De club heeft elf trampolinespringers die uitkomen in de hoogste categorie en zij hadden een lange en spannende dag.

Anouchka van Haaren wist goud te winnen in de eredivisie senioren dames. Van Haaren heeft een mentaal moeilijk jaar achter de rug, maar wist zich als eerstejaars senior goed staande te houden. Ze plaatste zich na een goede voorronde voor de finale en wist daar het goud te pakken in de hoogste categorie.

In de categorie jeugd II meisjes had Skye van Gent bij haar eerste oefening een val, maar haar keuze-oefening met haar eerste dubbele salto ging prima en ze eindigde als tiende. Emma Venema miste een verplicht element en kwam daardoor op de negende plaats terecht. Rosanna Verkijk sprong een mooie voorronde en werd in de finale zesde. Elin Doeven sprong haar persoonlijke record in de voorronde en won uiteindelijk het brons.

De jongste eerste divisie sporter van de club, Fiënna Ayaz, sprong een voortreffelijke verplichte oefening, maar moest in haar tweede serie aanpassingen doen en ging als derde de finale in. In de finale wist ze haar zenuwen onder bedwang te houden en werd knap tweede.

Ook bij het synchroonspringen had Pro Patria goede resultaten. Het paar Denise Zijlstra en Ashley Kuijper plaatste zich als tweede voor de finale in de eerste divisie senior dames. In de finale werd het enorm spannend en werden de dames uiteindelijk vierde.

Fiënna Ayaz en Elin Doeven, die beiden uitkomen in de junior/jeugd II meisjes categorie, maakten geen fouten in de finale en wonnen het brons. In dezelfde categorie sprongen Kyara Faas en Trista Swagerman zich naar de finale ondanks een foutje, maar zij konden de oefening in de finale niet volledig uitspringen en werden uiteindelijk zesde. Skye van Gent en Rosanna Verkijk misten net de finale en eindigden op de achtste plaats.

Deelnemer Denise Zijlstra is blij met haar prestatie en kijkt uit naar de volgende wedstrijd. "Ondanks de zenuwen heb ik een goede oefening kunnen neerzetten en ben ik blij met mijn prestatie. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd op 22 april in onze eigen hal, Gymworld Zoetermeer," aldus Zijlstra.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-