20230402 37507De eerste Ronde van de Driemanspolder is zondag 2 april goed verlopen. De start van de dag, met de jongste lopers, was behoorlijk fris, maar halverwege de ochtend brak de zon door en werd het prima 'hardloopweer'.

De loop werd georganiseerd door Nikki Borgman, zij doet zelf aan triatlon en wilde dichtbij huis een loop organiseren waar iedereen aan mee kan doen. De ‘Ronde van de Driemanspolder’ biedt dan ook midden in de polder verschillende afstanden voor de hardloper en wandelaar. De Nieuwe Driemanspolder is een weids terrein, waar je loopt tussen wind en water. Nikki: "Het is heel erg mooi om hier te lopen, maar je hebt altijd met de weerselementen te maken. Vandaag was de start behoorlijk koud en de hele dag waaide het hard. Dat maakt het een flinke uitdaging om hier te lopen!"

20230402 37688Wethouder Ronald Weerwag, sport, reikte de prijzen uit en was onder de indruk van de soepele organisatie voor deze eerste hardloopwedstrijd in de Nieuwe Driemanspolder. "Geweldig dat deze loop nu georganiseerd wordt, en wel twee keer per jaar! Prachtig voor alle Zoetermeerders die met veel plezier hardlopen." Wethouder Ter Laak was niet officieel bij de loop aanwezig als wethouder, maar liep als deelnemer mee met de 12 km loop.

Alle winnaars kregen een heel speciale prijs: een appel- of perenboom voor de eerste plaats en een aardbeienplantje voor de andere prijswinnaars.

 20230402 37503  20230402 37525

Inloophuis is het goede doel

Naast een hele mooie sportieve uitdaging steunt de Ronde van de Driemanspolder ook een goed doel: de opbrengst van dit evenement gaat naar het ‘Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer’. De oprichters van dit inloophuis, Maja en Henk Neijssel waren ook aanwezig bij de loop om de deelnemers aan te moedigen. Maja Neijssel: "Het inloophuis is voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en biedt een warme plek om elkaar te ontmoeten. We drinken samen koffie en wisselen ervaringen uit. Veel deelnemers vinden het heel fijn om zo lotgenoten te ontmoeten en hebben hier heel veel steun aan."

 20230402 37561  20230402 37620

Veel steun en hulp

Bij de organisatie van de loop kreeg Nikki veel hulp aangeboden, er waren ook heel veel vrijwilligers nodig. Zo werd het parcours door de vrijwilligers voorzien van pijlen en pilons, stonden er mensen om de lopers de goede richting op te wijzen en onderweg wat te drinken aan te reiken. Bij de start/finish stond Duo Ravage van All in One evenementen om de deelnemers aan te moedigen en meteen als Franse gendarmerie op te treden: "Heb jij je veters wel goed gestrikt? En een nette staart in je haar gemaakt?"

Voor alle deelnemers was er na afloop van hun gelopen race een lekker warm broodje worst van Cater en Co, en vers fruit. De Ronde van de Driemanspolder werd ook gesponsord door Marcello cappuccino, Onderneem.net en Foto Konijnenburg.

Het is de bedoeling dat deze loop twee keer per jaar georganiseerd gaat worden, dus als je hem gemist hebt, in oktober is er weer een kans om mee te doen! Op de website van De Ronde van de Driemanspolder wordt bekend gemaakt wanneer de volgende loop zal zijn.

Foto's: Rita Soutendijk en Theo van Houdt

 

 

-advertenties-

-goede doel-