Op zaterdag 18 maart vond de 24e Aalsmeer Flower Cup plaats. Dit internationale toernooi vindt één keer in de twee jaar plaats in sporthal De Bloemhof. GV Pro Patria verscheen met tien sporters niet onverdeeld positief aan de start in vier verschillende categorieën.

20230318 215435 copy

Per categorie plaatsen de acht beste trampolinespringers zich voor de finale. Fiënna Ayaz liet in de categorie ‘Girls 11-12 Years’ twee prima oefeningen zien en wist daarmee heel knap een finaleplaats te behalen. In deze spannende finale in de avond wist zij haar plaats te behouden en werd 8e.

In de klasse ‘Women Class II All Ages’ gingen Kyara Faas, Trista Swagerman, Felicia van der Schoot, Rebecca Chulick, Valery Nobel, Denise Zijlstra en Ashley Kuijper de strijd aan voor een finaleplaats. Met mooie oefeningen, maar toch wat foutjes, behaalde de dames wel mooie resultaten. Felicia werd 16e, Denise 20e, Trista 22e, Kyara 29e, Rebecca 32e en Valery 35e in een veld van 39 deelnemers.

Ashley neemt beker mee naar huis

Ashley Kuijper overtrof zichzelf in de voorronde door deze ruim te winnen en daarmee de finale te halen. Ook deze avondfinale was bijzonder spannend, waarin Ashley een foutje maakte. Tot aan de laatste sporter was het spannend en Ashley behaalde een zeer verdiende tweede plaats en mocht met een zilveren beker naar huis. Ashley: “Ik ben nog nooit zo blij geweest met een resultaat als deze en dat op een internationale wedstrijd. Ik ben ooit  begonnen als 12-jarig meisje op de Flower Cup en mocht in de finale meedoen en nu ook in mijn laatste Flower Cup ook weer in de finale!”

In de middag kwamen Elin Doeven en Rosanna Verkijk uit in de categorie ‘Girls 13-14 Years’ en Anouchka van Haaren in de ‘Women Class I 17+’ uit. Elin sprong twee goede oefeningen uit en behaalde hiermee een hele mooie 23e plaats. Rosanna had een mooie verplichte oefening, maar maakte helaas een fout in haar keuzeoefening en werd 37e. Anouchka sprong in haar categorie twee hele mooie oefeningen uit en wist in deze zware categorie een hele mooie 15e plaats te behalen.