Jaimy Kat Brons EK Jiu Jitsu 2023Tijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu in het Franse Lille heeft Jaimy Kat, van Budoschool Yotosama, knap het brons bemachtigd in de klasse -56 kg bij de Junioren -21 jaar. Ook andere leden van Yotosama leverden knappe prestaties.


Na het Aspiranten (-18 jaar) tijdperk succesvol te hebben afgesloten met een wereldtitel, Europese titel en brons op zowel het EK als het WK mocht hij nu zijn debuut maken bij de Junioren. In de klasse -56 kg wist hij de Italiaan Urrata met 18-8 te verslaan waarna wereldkampioen Tudor uit Roemenië Jaimy in de halve finale opwachtte. In een gelijk opgaande partij gooide diskwalificatie roet in het eten en restte de troostfinale om de derde plek. Om het brons werd de Griek Ntaltas met 11-5 verslagen en mocht Jaimy opnieuw een medaille ontvangen op een titeltoernooi.
Clubgenoot Gwen van Poelgeest (-52 kg) was dichtbij het brons. De huidige Europees Kampioene strandde in de eerste ronde gelijk tegen de latere kampioene Sanchinidi uit Griekenland. Na winst op de Française Ramadan en de Zweedse Woxenius versperde de Griekse Rounti de weg naar het brons. Jayden Kramer (-60 kg) eindigde als 9e bij de Aspiranten -18 jaar.

Foto: Jaimy Kat

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-