gkofbal meervogesZKV De Meervogels is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in de korfbalwereld. Maar de korfbalvereniging mist nog een belangrijke doelgroep bij de vereniging en starten daarom met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe groep G-korfballers.

 

De doelgroep is met opzet ruim gehouden, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Bij de G-korfballers kunnen kinderen (vanaf 9 jaar) en / of volwassenen met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking meetrainen. De training is op een leuke, ontspannen en sportieve manier, waarbij het gevoel van veiligheid, vertrouwen en respect voorop staat. Maar uiteraard komen daar ook de nodige uitdagingen voor sportieve prestaties bij kijken.

Eric Plugge, ZKV De Meervogels: “Wij vinden dat kinderen / volwassen met een visuele, auditieve geestelijke of lichamelijke beperking de mogelijkheid moeten hebben om onze mooie sport te kunnen uitoefenen. Er zijn wel wat verenigingen bezig maar nog niet actief in Zoetermeer. Wij zijn gaan buurten bij Dijkvogels (een begrip in G-korfbal land) in het Westland en ook bij Achilles in Den Haag die zich vooral richten op kinderen.”
Ook de gemeente Zoetermeer heeft steun toegezegd en de komende periode gaat de korfbalvereniging langs bij diverse instellingen en woongroepen om uitleg te geven over het G-korfbal en hopelijk straks met een leuke groep te kunnen beginnen.

 

Vrijwilligers

Bij het opstarten van een nieuwe groep is de vereniging allereerst op zoek gegaan naar vrijwilligers. Uit eigen kring werden al snel mensen enthousiast om mee te doen en het aantal vrijwilligers die zich voor het G-korfbal willen aanzetten groeide al snel naar 10 mensen. Vrijwilligers met een achtergrond in zorg en onderwijs hebben zich al aangemeld en zijn zeer welkom in de begeleiding van deze groep.
Meervogels zoekt nog uitbreiding van de groep vrijwilligers om alle taken goed te kunnen verdelen. Wie wil meehelpen kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kennismakingstraining

Zaterdag 15 april om 10.00 (inloop 09.30) is er een 1e kennismakingstraining voor iedereen die geïnteresseerd is in G-korfbal. De training is op het veld aan de Dr. J. Paltelaan 101 (het trainingscomplex van Meervogels) in het Vernède Sportpark.

Zou je willen deelnemen aan een proeftraining of meer informatie willen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-