Dojo HokoriDe atleten van Dojo Hokori Meiyo zijn onlangs naar het goed georganiseerde Dutch Open Championship in Arnhem afgereisd. Een mooi pre toernooi voor de wereldkampioenschappen eind dit jaar van de NKKO/KWF, dit is een internationaal toernooi op basis van een afvalsysteem.

Amber Mulder beet het spits af en moest in een drukbezette categorie 3 zware partijen afdraaien. Na 2 partijen goed druk zetten en combineren ging helaas de finale naar haar tegenstandster en mocht Amber trots de trofee voor vice kampioene ophalen.

Yassin Azzakhnini moest ook flink aan de bak met 3 pittige partijen, maar wist alle partijen door goede strategie voortijds te beëindigen. Yassin is de Nederlands kampioen in de categorie 12/13 jarigen -50 kg.

Daan Richartz trad vervolgens aan om het goud mee naar huis te nemen, 3 partijen werden op technisch knock-out beslist. De technische en bekeken houding van Daan zorgde voor volledige overmacht en Daan is dan ook Nederlands Kampioen geworden in de categorie 14/15 jarigen -55 kg.

Gwenn Kroon vocht in een zware poule van de 12/13 jarigen +45 kg. Met haar lichte gewicht knalde ze door naar de finale door haar 2 eerste partijen op technische wijze te beslissen. Helaas was de dame in de finale een stuk zwaarder en dat zette Gwenn wat in haar achteruit maar evenzogoed werd een geweldige 2e plaats behaald na een zware dag.

Senna Mulder heeft met zijn 16 jaar een fantastische prestatie geleverd. Helaas had hij in zijn eigen categorie 16/17 jaar maar 1 tegenstander en hierdoor werd met de toernooileiding overeen gekomen dat Senna mocht aantreden in de open volwassen categorie -80 kg.

Dit is een zeer grote stap omdat de jongste deelnemer na Senna toch al 22 jaar was. Senna vocht zijn eerst partij tegen de ervaren Nederlander Bart Overkamp en overklaste zijn tegenstander volledig met zijn technische kwaliteiten. Daarmee ging hij door naar de kwartfinale en ook deze tegenstander was van grote klasse, maar wist ook niet wat hem overkwam toen hij het geweld van Senna op zich af zag komen. Ook deze partij werd op voorhand beëindigd door een mooie technische knock out en Senna mocht aantreden in de halve finale. Deze halve finale werd wederom door Senna voortijdig beëindigd. Het geweld van de grote mannen kon Senna allemaal aan, maar in de finale vocht Senna tegen een internationale kampioen. Na een technische heel hoogstaande partij trok de tegenstander van Senna, Dinish, aan het langste eind, maar het publiek was uitzinnig van de kwaliteit van Senna.

De trotse coaches Wesley, Ferry, Shannon en Mischa vertrokken na een goed georganiseerde dag. Op naar de volgende kampioenschappen, die over 3 weken alweer zijn in Den Haag.