bravoBRAVO! staat voor BRede Activiteiten Voor Ouderen en heeft als doel om een heel veel activiteiten te bundelen voor deze doelgroep. De eerste BRAVO! Fitdag vond afgelopen zondag plaats en werd geopend door wethouder sport, Ronald Weerwag.

bravo2Het nieuwe beweegprogramma voor inwoners van 55 jaar en ouder werd geopend in het Tennis- en padelcentrum Meerzicht, waar meteen al veel interesse was voor de verschillende sporten. Mensen konden kennismaken met diverse sportactiviteiten zoals koersbal, een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. De bedoeling van het spel is, net als bij ‘jeu de boules’ om de ballen zo dicht mogelijk bij het witte doelballetje te rollen. Dat klinkt makkelijker dan het is, want de ballen rollen niet in een rechte baan, maar in een boog. En dat komt doordat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk en verrassend, maar zeker in het begin ook moeilijk. Ook wethouder Weerwag speelde een paar potjes mee met de deelnemers.

Bij BRAVO! horen ook activiteiten zoals fitscans, voorlichting over gezonde voeding of valpreventie, of sportmiddagen speciaal voor 55+.

Het hele jaarprogramma volgt deze week op www.zoetermeer.nl/sport

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-