20230114 36829

De leerlingen van karatevereniging Tomo no Kai zijn het nieuwe jaar goed begonnen: met een traditionele 1000-stoten training, de Senbonzuki. Elke stoot werd begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko trommel en ging vergezeld met de nodige zweetdruppels.

20230114 36803“Waarom een 1000-stoten training? Het is een heel goede manier om het nieuwe jaar sportief te beginnen!”, zo vertelt karateleraar Mark Neijssel. “Het is in Japan een oude traditie en die hebben wij overgenomen, karate is natuurlijk een Japanse sport. Naast een goede workout is het ook een belofte aan jezelf: dit jaar gáán we er weer voor.”

Duizend keer stap-stoot lijkt heel erg saai, maar is eigenlijk heel uitdagend. Zo begin je de eerste honderd met goede moed en volle inzet, maar zie dat maar een vol te houden als je bij 880 bent. “We wisselen ook steeds de focus tijdens de training, eerst let je bijvoorbeeld op je startsnelheid, daarna op een krachtige stoot, of op een rechte houding tijdens het stappen.”
Alle aanwezige leden hebben de complete 1000 stoten vol gemaakt. Mark: “We hebben wel de mogelijkheid voor jongere kinderen of beginners om er 500 te maken en dan te stoppen, maar dat is eigenlijk bijna nooit nodig. Ook de jongste leerlingen doen vol overtuiging mee!”

De rest van het jaar is de training veel gevarieerder, wie dat een keer wil ervaren is van harte welkom op de lessen op vrijdagavond in gymzaal Nesciohove in Buytenwegh. Meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-