kaisei examenMaurice van Soest van Budoschool Kai Sei deed zondag 4 december mee aan de landelijke dangraad examens van de Karate-do Bond Nederland (KBN) in Harderwijk. Maurice ging op voor het 1e dan examen Wado karate, wat bestaat uit vijf onderdelen.

Als eerste werd het onderdeel kihon-waza (basistechnieken) getoetst, gevolgd door renraku-waza (gecombineerde technieken). Het derde onderdeel, voor velen het meest spannende, was kata (stijlfiguur). Het vierde onderdeel betrof kumite (partnervormen), welke door Maurice met examenpartner Ruud Karsten werden uitgevoerd. Het examen werd afgesloten met jiyu-kumite (sparring). Na een intensieve trainingsperiode o.l.v. leraar en KBN-examinator Alex Janssen, legde de Kai Sei karateka een zeer goed examen af. Hierdoor kon Maurice na afloop van het examen het diploma en de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen.

Daarnaast werden er tijdens de KBN dangraadexamens bijzondere promoties uitgereikt. Voor aanvang van de tweede ronde werd een niets vermoedende Alex door de voorzitter gevraagd naar voren te komen. Na een mooie toespraak werd Alex op basis van zijn lange staat van dienst, zijn inzet voor het karate en de KBN en het I-Platform gepromoveerd tot 4e dan B.P., waarbij hij de 4e dan uitgereikt kreeg uit handen van de voorzitter van de Karate-do Bond Nederland.

Op de foto v.l.n.r. Alex, Maurice en Ruud

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-