Kuba FolwarskiAfgelopen zaterdag was een uitermate succesvolle dag voor de twee eredivisieteams van De Boer Taverzo. Beide teams plaatsten zich bij de eindstrijd in de tafeltennis eredivisie voor het slotstuk van het najaar 2022 met een Clean Sweep van 4-0.

Van Wijnen/Smash ’70, die door wisselende samenstellingen van het team tot op heden een matig seizoen beleefde, wist zich ternauwernood te plaatsen voor de play-offs. Kopman Yannick Vostes: “Doordat dit team in de allerlaatste wedstrijd de 4e plaats leek te verliezen bij een 8-2 achterstand in het beslissende dubbel en deze achterstand alsnog wist om te buigen naar een winstpartij, begonnen wij scherp aan deze wedstrijd. Smash ’70 in de sterkste opstelling én die plaatsing op het allerlaatste moment waren voor ons duidelijke waarschuwingen om ons volledig op de wedstrijd te focussen”.

Gabrielius CamaraDat de bezoekers uit Hattem uiteindelijk maar één game wisten te winnen was dus vooral te danken aan de focus – en de wil om te winnen – van de ploeg uit Zoetermeer.

Waar het eerste team na een duidelijke koppositie na zeven reguliere wedstrijden als favoriet begon was het tegendeel het geval voor team 2 van De Boer Taverzo. Het tweede team verloor als nummer acht afgelopen week kansloos tegen de onverwachte nummer vijf: WeLynq Maashorst. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen moest er dus gewonnen worden van PingPong Alkmaar. In het reguliere deel werd in Alkmaar nipt verloren met 4-3.

Yannick VostesOp neutraal terrein in Roelofarendsveen wist ook het tweede team de optimale score neer te zetten. Arjan Huiden: “Ik zag mijn teamgenoten heel goed spelen en ik speelde misschien wel één van mijn slechtste wedstrijden dit seizoen. Gelukkig had mijn tegenstander daar ook last van. Ik ben er trots op dat we rechtstreekse degradatie weer hebben kunnen afwenden. We zullen volgende week nog vol aan de bak moeten tegen een lastig team van Tempo-Team in de promotie-degradatie wedstrijd”.

Voor beide teams resteert nog één beslissingswedstrijd dit seizoen. Op 10 december speelt het tweede team een promotie-degradatie duel tegen Tempo-Team 2. Een week later op 17 december is de finale van de eredivisie in Hilversum. Tegenstander van die wedstrijd is de winnaar van de andere halve finale tussen Combilo TOGB en Klimaatgroep Stars.

Foto 1: Jakub Folwarski. Foto 2: Gabrielius Camara. Foto 3: Yannick Vostes. Foto's: Elsbeth Parmentier. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-