Nederlands Kampioen Elise 1Afgelopen weekend vonden in Zwolle de NK Karate & Para-Karate 2022 plaats, de officiële Nederlandse kampioenschappen van de Karate-do Bond Nederland. Een flinke selectie van twintig Kai Sei karateka heeft gestreden op deze kampioenschappen.

Karateka in de leeftijd van 5 tot +35 jaar hebben op de onderdelen kata en kumite gestreden om de titels. Voor de tweede keer in Nederland stond ook de NK Para-Karate op het programma, een groot succes. Deze nationale kata en kumite kampioenschappen van de KBN, die plaatsvonden in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, telden dit jaar 552 deelnemers en 51 clubs uit heel Nederland. Het was een mooi en uitdagend toernooi, de NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectie- en meetmoment voor toetreding tot de nationale teams en mogelijke selectie EJK en WJK.

Met elf podiumplaatsen (tweemaal goud, driemaal zilver en zesmaal brons) en een tiende plek in het medailleklassement, mag Budoschool Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap. 

Noah Tran Van (kata jongens U14), Hussin Alnasif (jongens U14 -40kg) en Stijn Werner (jongens U10 -33kg) strandden in de voorrondes. Ze kwamen niet verder in het toernooi, maar ze stonden er wél. Zes Kai Sei’ers bereikten in de bronzen (kleine) finale net niet het podium en dat voelt vaak extra zuur. Een eervolle vermelding is er voor Hala Alnasif (meisjes U10 -28kg), Mustafa Alnasif (jongens U12 -33kg), Joost van der Ham (K21 verstandelijk beperkt), Marlies Kraaijenbrink (K21 verstandelijk beperkt), Max Linnemann (jongens U16 -52 kg) en Carl Smith (jongens U18 -61kg) die net naast het brons grepen en een vijfde plaats in de ranking behaalden.

Brons was er voor Cindy Chi (meisjes U12 +40kg), Stan Mulder (U12 +43kg), Danyal Narcicegi (U14 -45kg), Tan Narcicegi (jongens U10 +33kg), Kyanu Peschier (jongens U14 -40kg) en Ruben Werner (jongens U14 -40kg). Zilver werd behaald door Juliette van der Linden (meisjes U16 -61kg), Michaël Moerman (K10 visueel beperkt) en Colin Vercammen (heren U21 -60kg). Iske Hagedorn (K30 wheelers) ontving de aanmoedigingsprijs. De hoogste plek op het erepodium was er voor en Elise Reedijk (K21 verstandelijk beperkt), zij werd Nederlands kampioen.

Budoschool Kai Sei, haar karateka, coaches en scheidsrechters kunnen met trots terugkijken op een mooi en geslaagd weekend: geleerd, genoten en weer een ervaring rijker.

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen? Kijk dan op www.kaisei.nl.

Foto: Nederlands kampioen Elise

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-