tomo no kai kortenberg2

Sophie, Anne, Hanneke, Sebastiaan en Jeremy met hun prijzen

Karate - Zes leden van Karate vereniging Tomo no Kai namen deel aan de Beker van Kortenberg in België. Vijf van de zes wisten het podium te halen in het onderdeel kata (schijngevecht). De beker van Kortenberg is een toernooi met een zeer bijzondere sfeer.

tomo no kai kortenbergDe organisatie heeft de helft van de sporthal ingericht met wedstrijdmatten. Op de andere helft is een horecagedeelte ingericht met tafels en stoelen. Daar verkoopt de club soep en hotdogs. Een vreemde combinatie, zo op het eerste oog, maar het komt de sfeer ten goede. Op de mat wordt fel gestreden om de medailles en later zitten de deelnemers gezellig in gesprek met een broodje en een drankje.


Sterk deelnemersveld

Het niveau in het kata (schijngevecht) is in België erg hoog in de Wado-stijl. De zes deelnemers van Tomo no Kai wisten dat zij al vanaf de kwalificaties niets moesten laten liggen. Voor een jury van vijf moesten zij hun gevechtsvorm laten zien. Anne Bal (10 jaar) kwam sterk door de voorrondes heen en won het brons. Haar zus Sophie Bal viel net buiten de prijzen. Ook Sebastiaan Vriens won het brons en zag hoe zijn clubgenoot en trainingspartner Jeremy Neijssel in een spannende finale het zilver mee naar huis mocht nemen. Ook Hanneke Smits won zilver in de categorie 'Master'. 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-