Da GracaAfgelopen zaterdag heeft shihan Antonio Da Graca met zijn sportschool deelgenomen aan de Itachi cup. Het kata toernooi was het eerste onderdeel van deze cupwedstrijd voor Jens, Michael en Jurre.

Alle drie hebben de eerste ronde een erg goede kata gelopen en Jens mocht uiteindelijk door naar de finale, waar hij een mooie tweede plaats heeft behaald. Na het kata toernooi begon het kumite gedeelte, onder het kumite gedeelte wordt verstaan de gevechtswedstrijden.

Als eerste moest Jens de mat op. Jens zat in een sterke poule met sterke tegenstanders, maar na twee goede gevechten werd hij eerste in zijn poule. Hierna moest Michael aan de bak en hij vocht zijn wedstrijden in een afvalsysteem. Hij zette een goede partij op de mat neer, maar helaas heeft hij wel zijn partij verloren. Desalniettemin kan hij wel terug kijken op een prima gevecht.

Niesje en Jurre moesten vervolgens allebei tegelijk de mat op. Niesje vocht 3 goede partijen en is knap eerste geworden, Jurre moest zijn eerste partij tegen een sterke tegenstander. Helaas verloor hij deze partij. Na deze partij moest hij vechten voor een 3e en 4e plek en die partij heeft hij voortijdig weten te beslissen. Dus ook Jurre heeft een mooie derde plaats beker mee naar huis genomen.

Coach Shihan Antonio, sensei Anthony en sensei Erwin kunnen met een goed gevoel terugkijken op een mooi toernooi. Senpai Anjay en Michel waren dit jaar weer scheidsrechter op de Itachi cup. Zondag 4 december staat alweer het laatste toernooi van het jaar op de agenda, namelijk de Noritsu Cup.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-