Da Graca Western Europese kampioenschappen. 1jpgAfgelopen zaterdag zijn shihan Antonio en sensei Erwin afgereisd naar Zevenbergen om deel te nemen aan de IFK Western European Championship. Sensei Francis en sensei Anthony hebben de afgelopen weken hard getraind voor deze wedstrijd en zetten een goede prestatie neer.

Francis moest in de voorronde tegen een Nederlandse vechtster vechten. De eerste ronde was voor Francis even inkomen, maar nadat de eerste ronde gelijk was geëindigd begon ze haar tweede ronde ijzersterk. Met goede trap- en stootcombinaties werd de partij verdiend naar zich toe getrokken.

Na lang wachten was het de beurt aan Anthony. Hij was de eerste ronde vrij geloot en hierdoor kon hij in de halve finale starten tegen een Belgische tegenstander. Ook voor Anthony was het even wennen om weer op een groot toernooi te staan, maar na twee minuten vechten had hij de partij gewonnen. Anthony mocht in de finale heren lichtgewicht -70 kilo tegen een Zweedse tegenstander. De partij ging gelijk op en werd na één ronde van 3 minuten als gelijk beslist door de scheidsrechters. De tweede ronde moest hij 2 minuten vechten en ook deze ronde was erg spannend. Met goede stoot- en traptechnieken besliste Anthony de partij en kan zich nu west Europees kampioen noemen.

Francis moest in de halve finale aantreden tegen een sterke tegenstander. De eerste en tweede ronde eindigden gelijk, de laatste ronde was spannend, maar Francis was de betere en ook deze partij werd verdiend gewonnen. De finale ging voor Francis tegen een Belgische tegenstander. Ze had laten zien dat ze in een erg goede conditie verkeerde en na drie rondes vechten werd de partij verdiend gewonnen, dus ook Francis kan nu met trots zeggen dat ze west Europees kampioen is en een mooie eerste plaats weten te behalen.

Senpai Rick heeft namens sportschool Da Graca als scheidsrechter deelgenomen en heeft weer de nodige internationale ervaring opgedaan in dit toernooi. Na de prijsuitreiking was er nog een speciale prijs, namelijk de spiritprijs. De scheidsrechters beslisten wie deze prijs verdiende en ze kozen voor Anthony, die onverwachts weer naar het podium mocht om de spiritprijs op te halen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-