Campagnebeeld1080x1080De World Police and Fire Games WPFG2022 vinden deze zomer plaats in Rotterdam, maar het handboogsport onderdeel zal in Zoetermeer, in het Westerpark, plaatsvinden. De Games zijn de Olympische Spelen voor politie- en brandweermensen van over de hele wereld.

Al in 2014 heeft Rotterdam als gaststad een bid uitgebracht voor de organisatie van de WPFG. Omdat in de wijde omtrek van Rotterdam geen mooiere handboogsportaccommodatie met buitenveld en aangrenzend park waar buitenwedstrijden mogelijk zijn te vinden is, werd Handboogschietvereniging HKS Zoetermeer benaderd om deel te nemen aan dit unieke evenement. HKS gaf aan de organisatie van de WPFG heeft een presentatie gegeven van de mogelijke wedstrijdopzet en doelposities. Men was zeer onder de indruk van de mogelijkheden in Zoetermeer.

Uiteindelijk heeft Rotterdam het bid voor de World Police and Fire Games gewonnen en met een jaar vertraging wegens de coronapandemie is de organisatie van dit grote evenement, waar naar verwachting meer dan 10.000 internationale medewerkers van Politie, Brandweer en Penitentiaire instellingen aan zullen deelnemen, nu echt begonnen. Het handboogschieten is slechts één van de 63 verschillende sporten die aangeboden worden en met naar verwachting zo’n 100 deelnemende schutters is het Zoetermeerse onderdeel redelijk bescheiden van omvang.

 

Meerdaags evenement

20140713-21704Hoewel HKS veel ervaring heeft met wedstrijden in het Westerpark met meer dan 200 deelnemers, vormt de organisatie van het WPGF boogschieten toch een uitdaging. Het is een meerdaags evenement met op maandag 25 juli een trainingsdag, 26 juli een zogenaamde Target wedstrijd op het veld van HKS, 27 juli een Veldronde in het park en tenslotte, op 28 juli, een 3D wedstrijd eveneens in het Westerpark. Uiteraard stelt dit speciale eisen aan de vrijwilligers die in alle vroegte de wedstrijden moeten opzetten en gedurende de dagen het wedstrijdverloop zullen begeleiden en vooral de veiligheid moeten waarborgen.

In het Westerpark zal het gebied tussen het Sportpad (het fietspad vanaf de Bisschopsberg tot aan DWO) en de A12 gedurende de wedstrijden om veiligheidsredenen worden afgesloten. Passanten kunnen vanaf de buitenzijde van het wedstrijdterrein een aantal doelen zien en de prestaties van de schutters gade slaan. Het wedstrijdterrein zelf is uitsluitend te bezoeken onder begeleiding van een HKS vrijwilliger, nadat men zich in de accommodatie van HKS heeft gemeld.

Foto rechts: archieffoto handboogschieten in het Westerpark

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-