IMG 2680Afgelopen zaterdag reisden er vanuit Zoetermeer 5 karateka’s en hun coach af naar Kapellen in België voor een lange toernooidag. Voor 3 van deze karateka’s van Dojo Hokori Meiyo was dit hun eerste katatoernooi.

Kyra moest als eerste zich melden op de vloer. Zij liep haar kata netjes en kreeg mooie punten. Ze mocht door naar de 2e ronde. Ook nu liep ze een mooie kata, maar helaas was het niet genoeg voor een plek op het podium.

Maureen en Cathelijne zaten in een poule met heren en dames vanaf 16 jaar, gemengd. Maureen moest als eerste en zij liep haar kata door de zenuwen niet helemaal juist. Ook Cathelijne was haar zenuwen tijdens het schijngevecht niet helemaal de baas, maar toch zagen de scheidsrechters dat het er in zat. Beide dames mochten nogmaals laten zien waar ze de afgelopen weken hard aan hadden gewerkt. Helaas was het voor Maureen hierna klaar. In de derde ronde liep Cathelijne een kata waar de scheidsrechters hoge punten voor gaven. Zij werd uiteindelijk 3e.

Amber en Senna zaten samen in een poule met veel ervaren katalopers. Senna kwam hierdoor de eerste ronde niet door, toch had hij een mooie kata laten zien. Amber mocht nog een kata laten zien in de tweede ronde, maar haalde niet genoeg punten voor een prijs.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-