C2AFA1DC 91F0 4657 BA23 936807304387Wat is dat toch op sommige momenten bij sv DSO, vroegen de supporters zich afgelopen zaterdag af. De mannen van het 1ste staan met de neuzen wel degelijk in de goede richting en iedereen is zich terdege bewust dat dit sv DSO als team hoge ogen kan gooien in het huidige seizoen.

De openingsfase van de wedstrijd tegen HVC’10 gaf echter te denken. Waren de spelers zichzelf aan het overschatten of de tegenstander aan het onderschatten, was een gedachte die door menig hoofd speelde. Na een slordige start van de 1ste helft waarin beide teams konden scoren, was HVC’10 scherper en beter. Door effectief ingrijpen van trainer Bert de Best, ging sv DSO echter beter spelen en werd de wedstrijd alsnog gedicteerd. In de 41e min was het aanvoerder Daley Windhorst die de openingstreffer binnen tikte. Nicky Kos veroverde de bal, Sahr Kabuta zette snel en krachtig door en het werd 2-0. Jammer dat het vrij snel daarna rust was, sv DSO raakte net goed op stoom.

Met een uur speeltijd leek de strijd beslist, het werd 3-0 door een treffer van Sahr Kabuta. De rol van zijn mede compagnon in de voorhoede, Tim Ceder, was daarin van groot belang.

De Best wisselde nog een paar keer aanvallend, zoveel sterker was de thuisclub. Een grotere overwinning had niet misstaan, al met al was het een verdiende overwinning. Het restant van de reguliere competitie begint voor sv DSO op zaterdag 7 mei met een thuiswedstrijd tegen Westlandia. Hoewel sv DSO zich zelf als gevaarlijkste tegenstander kan beschouwen is ook de 1-0 nederlaag in Naaldwijk nog niet uit het geheugen gewist. Herstellen, rusten, Koningsdag vieren en dan weer focussen op een bloedstollend seizoen einde. Daarin worden tenslotte de prijzen verdeeld. Speciale vermelding om in de agenda te schrijven is nog dinsdag 10 mei: op Sportpark Bentwoud is dan Berkel om 20.00 de tegenstander.

Opstelling sv DSO: Sven Wolsheimer - Daley Windhorst (av) - Delano de Rooij (Jelle Boeije) - Jeffrey Aarts - Jurian Koevoets - Jered Badal - Pepijn de Pagter (Timo Reinhardt) - Nicky Kos (Jurdany Koster) -Wesley Vaes (Jelle Boeije) - Tim Ceder (Junior Basilio) -Sahr Kabuta.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-