IJshockey - Het was een internationaal avontuur voor de jonge spelers van de Zoetermeer Panters in Mechelen. De jongens en meisjes van de teams U9 en U11 mochten twee dagen spelen tegen buitenlandse teams uit België, Duitsland en Tsjechië.

ijshockeyteam PantersVoor de jonge spelers was het al spannend om met het hele team naar Mechelen in België af te reizen voor een tweedaagse ijshockey ervaring. Ze mochten spelen tegen teams uit verschillende landen en daarna samen eten en kijken of je de ander kan begrijpen, want naast teams uit Den Haag en Geleen, waren er teams uit Duitsland (Young Rooster en Maddogs), uit België (Phantoms en Coldplay) maar ook uit Tsjechië (Lokomotiva). 

De U11 werd 6e en speler Milan van Dille heeft zijn eerste internationale goal te pakken. Hij deed dit tegen Young Roosters. De rappe ijshockeyers van de Panters U9 wisten knap een 2e plek te behalen. 

Lets go Panters, Lets go

Door corona weten veel jonge ijshockeyers niet wat het is om in het buitenland te spelen. Een aantal jonge spelers is dit seizoen begonnen op de ijshockeyschool en voor hen was dit toernooi een belangrijke eerste ervaring. Naast de wedstrijden is het voor deze jonge spelers geweldig wat er allemaal bij zo een reis komt kijken. Het slapen in een hotel en met je hele team ontbijten. Maar het mooiste is natuurlijk dat alle ouders staan te juichen voor jou als je de kleedkamer uit komt.

De staf kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze tweedaagse in Mechelen. 

Foto: De kinderen van de u9 en u11 met de coaches.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-