Pro PatriaOp zaterdag 9 april werd de eerste plaatsingswedstijd van 2022 gehouden voor de ere- en 1e divisie van het trampolinespringen. Voor Pro Patria zou het een bitterzoete dag worden met mooie resultaten en medailles, maar ook met valpartijen en tranen.

15 dames en meiden van Pro Patria deden in een aantal leeftijdsklassen mee en van die 15 springsters maakte bijna de helft een valpartij mee. Bij het synchroonspringen ging het een aantal keer mis, waarbij een paar springsters erna niet meer in actie konden komen bij het individuele onderdeel.

Gelukkig zijn er drie plaatsingswedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap waarbij de beste twee wedstrijden tellen. En er waren ook vijf podiumplaatsen, allemaal in de eerste divisie. Ashley Kuijper en Susan Bolleboom wonnen goud bij de senioren, Elin Doeven en Fiënna Ayaz wonnen zilver in de categorie jeugd I/II, terwijl Emma Venema en Skye van Gent op de derde plaats eindigden. Trista Swagerman en Ivy Henczl wonnen ondanks een valpartij toch brons in de categorie junior meisjes.

Bij het individuele onderdeel haalde alleen Elin Doeven het podium met een mooie derde plaats. “Na de lockdown had ik echt zin om weer een wedstrijd te springen,” vertelt Doeven. “Ik had niet verwacht het podium te halen, maar na de voorrondes stond ik zelfs bovenaan.”

Op 7 mei is de tweede plaatsingswedstrijd voor de ere- en 1e divisie in Zoetermeer.