sv DSOEen groot compliment voor de Zoetermeerse spelers van voetbalclub DSO, die bij Kagia in Lisserbroek vechtend voor iedere meter de overwinning uiteindelijk mee naar huis wisten te nemen. In het begin leek het daar echter zeker niet op.

Er werd te veel ruimte weggegeven en door niet-attent verdedigen in teamvorm stond het scorebord al snel op 2-0 voor Kagia, door goals in de 5e en 8e min. Tot opluchting van eenieder die sv DSO een warm hart toedraagt was het Sahr Kabuta die even later de bal voor het intikken had. De aansluitingstreffer in de 12e minuut was een feit en daarmee veranderde voor DSO de wedstrijdmentaliteit in positieve zin.

Veel kansen leverde dat in eerste instantie niet op, wel een aantrekkelijk vechtend schouwspel. Pepijn de Pagter (uitstekend op dreef al pendelend van box tot box) probeerde het met schoten en Jay Weber met een vrije trap. Prima pogingen, maar geen goals, eenieder verwachtte de 2-1 als ruststand. Niets was echter minder waar. Een eigen doelpunt (de Kagia verdediger dacht veilig terug te kunnen koppen, maar zijn doelman was te ver uitgelopen) en een prima goal van de watervlugge handenbinder Timo Reinhardt bracht de stand op 2-3.

Saillant detail, in opperste vreugde schot daarna Kabuta de bal weg en kreeg vervolgens zijn 2e gele kaart, dus rood en hij kon vertrekken. Na rust geen wissels, sv DSO bouwde een verdedigende muur voor de wederom prima spelende doelman Wesley Teeuwisse, om stand te kunnen houden. Dat lukte slechts 11 minuten en het werd 3-3 in de 56e minuut.

Kagia leek steeds vermoeider te worden en ging het punt koesteren. 4 verdedigers tegen 1 (Reinhardt) aanvaller en meer spelers achter de bal werd de tactiek. In de 62e minuut, wissel Junior Basilio stond al klaar, zette Timo alles op alles om bij een lange pass te kunnen komen en dat lukte. In eerste instantie gekeerd door de Kagia goalie, maar in tweede instantie toch afgerond, waardoor het 3-4 werd, met nog 28 minuten te spelen. Het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er van alles op het veld. Wat scrimmages voor doelman Teeuwisse, opstootjes, wat theater (of wellicht vermoeidheid), er viel van alles te beleven. Uiteindelijk werd de overwinning veilig gesteld en met veel gejuich en gezang van de meegereisde supporters ontvangen.

Volgende week, zaterdag 9 april 2022, speelt sv DSO thuis tegen DoCos. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling sv DSO: Wesley Teeuwisse; Daley Windhorst; Delano de Rooij; Diosmell Heijgen; Jurian Koevoets; Jered Badal; Nicky Kos; Pepijn de Pagter; Jay Weber (Tim Ceder); Timo Reinhardt; (Junior Basilio); Sahr Kabuta. Gele kaarten sv DSO: Kabuta (2x), Heijgen, de Pagter en Windhorst.