sparta framevoetbalVoetbal - Zoetermeerse voetballers van DSO die spelen bij de afdelingen blinden- en framevoetbal mochten zondag 22 maart spelen op 'Het Kasteel', het stadion van Sparta. Daar speelden zij tegen topclubs als AJAX en PSV. Een mooie ervaring.

Door een samenwerking met de Zoetermeerse sportondersteuner René van Oeffel, Sparta en de KNVB werd de 1e landelijke 'Voetbal Inclusiefdag' georganiseerd. Meer dan 250 voetballers met een beperking kwamen naar het station van Sparta om daar uit te komen in hun categorie. De Zoetermeerse voetballers kwamen uit in het Blindenvoetbal, G-voetbal en het Framevoetbal. Ook waren er deelnemers in het CP-voetbal

De deelnemers van DSO stonden op de grasmat met voetballers van FC Groningen, Ajax, PSV, Sparta en ploegen van U15en U19 van de KNVB. Dit leverde volgens René veel voetbalplezier op. "Het stadion binnenkomen is al een belevenis voor de spelers en dan uitkomen tegen de grote ploegen, dat is toch een mooie ervaring!" Als sportondersteuner en voetbaltrainer ziet René dat het tempo soms anders ligt bij aangepast voetbal, maar het fanatisme en de drive om als team een goede prestatie neer te zetten, doet niet onder bij spelers van reguliere voetbalelftallen. 

sparta amputatie voetbalDe dag werd afgesloten met een heuse interland Amputatievoetbal, een duel der lage landen tussen de nationale teams van Nederland en België. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Oranje.

Het succes van dit toernooi heeft ervoor gezorgd dat er zeker een 2e editie gaat komen. Alle partijen zijn hierover al met elkaar in gesprek. Ondertussen genieten de spelers nog na van hun ervaring op 'Het Kasteel'.

Foto boven: Framevoetballers van DSO en AJAX
Foto onder: Interland amputatievoetbal


-advertenties-

-goede doel-