NK 2021 Zoetermeerse winnaars 2 Padel bijgewerktAfgelopen weekend hebben in Zwolle de Nationale Kampioenschappen Padel 2021 plaatsgevonden. Nagenoeg alle kinderen, die meetrainen bij het Nederlands Jeugd Team in Zoetermeer, zijn in hun betreffende categorie Nederlands kampioen geworden.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padel speel je met een padel racket en een padelbal en tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport.

NK 2021 Zoetermeerse winnaars1 Padel bijgewerktDe Zoetermeerse tweelingbroers Mats en Kai Groen zijn afgelopen zondag Nederlands Kampioen onder de 16 jaar geworden. Onder de 18 jaar werd de Zoetermeerse Danill van Dijk Nederlands Kampioen, samen met zijn partner Lars du Pree. Bij de categorie herendubbel 45+, werd de Zoetermeerder Ivo van Dijk Nederlands Kampioen samen met zijn partner Marcel Bogaart.

De Zoetermeerse talenten trainen bij Hello Padel Academy en het Nederlandse Jeugd Team van de KNLTB in Zoetermeer, op de indoorbanen van Tennis en Padel Meerzicht in Zoetermeer.

Foto boven: de Zoetermeerse winnaars, van links naar rechts: Lars du Pree, Danill van Dijk, Kai Groen en Mats Groen

Foto onder: de Zoetermeerse winnaars Kai Groen, Danill van Dijk en Mats Groen

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-