competitiedag2De eerste competitiedag van 2022 voor elektrisch rolstoelhockey, oftewel E-hockey, vindt plaats op zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur in sporthal De Veur. Deze sportdag vol wedstrijden wordt georganiseerd door Doing Zoetermeer, die daarmee ook het startschot geeft voor de zomercompetitie.

De zomercompetitie is in het leven geroepen, omdat de originele competitie geen doorgang kon vinden vanwege de coronasituatie van afgelopen herfst en winter. Om er toch nog een sportief jaar van te kunnen maken, is er met sportverenigingen in heel Nederland bedacht om een nieuwe competitie te organiseren. Op 2 april zal deze van start gaan, en Doing heeft de eer om het startschot te geven.

In het laatste volledig afgeronde competitieseizoen (2019) is het eerste team (E1) van Doing kampioen geworden. Zij zullen alles op alles zetten om het kampioenschap tijdens het nieuwe seizoen te prolongeren. Daarom belooft het een spannende competitiedag te worden, waar je zeker bij aanwezig wil zijn.

 

Over E-hockey

 E-hockey is rolstoelhockey in elektrische rolstoelen. E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijks leven een elektrische rolstoel gebruiken. In de competitieklasse waar Doing aan deelneemt, wordt er met vijf spelers per team gespeeld, waarvan vier veldspelers en een keeper. Er wordt gehockeyd met lichtgewicht handsticks of een T-vormige stick gekoppeld aan de rolstoel, en een lichtgewicht bal met gaten. De sportrolstoelen kunnen snelheden tot 16 kilometer per uur behalen, waardoor het een spectaculaire sport is om te spelen, maar ook om naar te kijken.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-