TaverzoDe Boer Taverzo speelde zondag de eredivisie tafeltennis wedstrijd tegen nummer 2, Van Wijnen Smash’70. Met slechts 1 punt verschil voorafgaande aan de wedstrijd zou winst of verlies bepalend zijn voor de winst van de eerste groepsfase.


Met een nipte 4-3 overwinning wist de ploeg zich te verzekeren van de eerste plaats en mag het volgende week nu uitkomen in de halve finale tegen nummer 4 en nieuwkomer in de eredivisie WeLYNQ Maashorst. Opvallend was vooral dat de huidige landskampioen TTV Hilversum, voorafgaand aan het seizoen nog de huizenhoge favoriet, door aanhoudende problemen met de bezetting zich niet wist te plaatsen en zelfs zal moeten gaan strijden tegen degradatie.

Opvallend detail, in de eerste divisie strijden Hilversum 2 en De Boer Taverzo 2 in een onderling duel om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. De eerste plek in de eerste divisie geeft immers recht op een plek op het hoogste niveau. Ook het team van Scylla uit Leiden maakt bij een ruime overwinning volgende week nog kans om zowel Hilversum als Taverzo achter zich te laten. In dat geval speelt de winnaar van het onderlinge duel een promotiewedstrijd tegen de nummer 7 van de eredivisie. Een plek waar Hilversum 1 dus nog zou kunnen eindigen.

Ook de dames van De Boer Taverzo maken nog een kans op promotie naar de eredivisie en spelen volgende week een duel tegen Disnierats, de huidige koploper. Met slechts 1 punt verschil is daar ook van alles mogelijk.
Tot slot is ook het 3e team van De Boer Taverzo met een 6-4 overwinning tegen de koploper VTV uit Nieuwegein in de 2e divisie met nog 1 punt achterstand weer in de race voor het kampioenschap.

Foto van Yannick Vostes: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-