Wereldkampioenen YotosamaTijdens de Wereld Kampioenschappen Jiu-Jitsu die vanaf 3 november tot en met 6 november in Abu Dhabi gehouden werden, hebben de jiu-jitsuka’s van Yotosama goede zaken gedaan door met 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille huiswaarts te keren.

Gwen van Poelgeest (-52 kg) en Jaimy Kat (-46 kg) wisten bij de aspiranten u18 jaar zich te kronen tot wereldkampioen. Beiden bereikten overtuigend de finale, waar Gwen van Poelgeest met een full ippon de baas was over de Griekse Rounti en Jaimy Kat overtuigend met 11-6 de Kazach  Maksat langszij zette.

Ook Anne van der Brugge wist bij de volwassenen de finale te bereiken in de klasse -63 kg  door Hrebenko (Ukr), Sangsirichok (Tha) en Fuhrman (Aut) te verslaan. In de finale was Weiken uit Duitsland te sterk. Met de zilveren medaille heeft Anne van der Brugge goede zaken gedaan richting de Word Games (alternatieve Olympische Spelen) die eens in de 4 jaar georganiseerd worden. Het WK was de laatste mogelijkheid om punten te behalen voor de World Games Ranking, waar de top 4 zich direct plaatsen. Anne zal door dit resultaat van de 4e plaats naar de 3e of 2e plaats stijgen en kan zich gaan voorbereiden voor de World Games die in juli 2022 in Birmingham USA gehouden zal worden.

Kars van den Boogaard (-62 kg) wist op het laatste WK in 2019 nog een bronzen medaille te veroveren bij de aspiranten u18 jaar -60 kg. Dit jaar bij de junioren u21  bewees hij opnieuw bij de top van de wereld te horen in de klasse -62 kg door weer het brons op te eisen. Ryan Engels kwam eveneens bij de junioren goed voor de dag in de klasse -77 kg. Op zijn debuut op een titeltoernooi eindigde hij op een 7e plaats.

Foto: v.l.n.r. Ryan Engels, Kars van den Boogaard, Jaimy Kat, Anne van der Brugge, John Zwalve (Trainer/Coach) en Gwen van Poelgeest.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-