Dames hockeyOok dit weekend hebben de hockeydames van MHCZ een verlies moeten incasseren. De DES Dames 1 uit Kaatsheuvel waren met 3 doelpunten tegen 2 te sterk voor het team uit Zoetermeer.

Scoreverloop: 0 - 1 DES (strafcorner, 8e minuut); 1 - 1 Jill van Trigt (strafcorner, 29e minuut); 1 - 2 DES (31e minuut); 2 - 2 Lauren Latumahina (strafcorner, 45e minuut); 2 - 3 DES (51e minuut)

Zoetermeer startte slordig aan de wedstrijd tegen DES uit Kaatsheuvel. De passing was onnauwkeurig en ballen werden te makkelijk ingeleverd bij de tegenstander. Uit een snelle omschakeling van DES kwam een strafcorner die direct door DES werd verzilverd (0-1). Zoetermeer kreeg hierna nog twee strafcorners maar de paal stond eenmaal in de weg en de andere ging nipt naast. In het tweede kwart ging het spel op en neer en MHCZ kon niet echt een vuist maken. Pas 6 minuten voor rust scoorde Jill van Trigt uit een variant van de strafcorner (1-1). Nog geen twee minuten later scoorde DES de 1-2 na een counter.

Na rust tapte Zoetermeer uit een ander vaatje. Het tempo werd opgevoerd en na een tactische omzetting werden er meer aanspeelpunten gecreĆ«erd. Dit resulteerde in twee strafcorners waarvan de tweede omgezet werd tot een doelpunt. Aanvoerster Lauren Latumahina pushte de bal direct achter de keepster van DES (2-2). Zoetermeer ging nu vol op jacht naar de winst en zette DES verder onder druk. Echter, vanuit een snelle counter liep Zoetermeer wederom in het mes en kreeg de 2-3 om de oren. In het vierde kwart speelde het spel volledig op de helft van DES. Zelfs met een numerieke meerderheid (2 x groen en 1 x geel DES) lukte het Zoetermeer niet om de gelijkmaker te scoren.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Wederom een wedstrijd waar wij onszelf tekortdoen. De schakelmomenten doen ons de das om. Ik ben wel blij met de inzet van de dames in de tweede helft en de strijd die zij geleverd hebben. Een gelijkspel was echt terecht geweest".

Foto's: Rianne Veeninga