MHCZ DamesIn tegenstelling tot de eerdere hockeywedstrijden dit seizoen, begon Zoetermeer afgelopen weekend gelijk sterk aan de wedstrijd. Westland dames 1 werd uiteindelijk met 1-3 verslagen.

Scoreverloop: 0 - 1 Marylene Verhaar (5e minuut); 0 - 2 Sophie Muntendam (10e minuut); 1 - 2 Westland (strafbal, 13e minuut); 1 - 3 Femke de Kooter (strafcorner, 45e minuut).

In de vijfde minuut werd een vrije slag snel door Sophie Muntendam genomen. Deze pass zette Marylene Verhaar direct voor de keepster van Westland en ze rondde succesvol af: 0-1. Nog geen vijf minuten later was het Jill van Trigt, die ditmaal Sophie Muntendam in de cirkel aanspeelde en zij trof simpel het doel (0 - 2). Niet veel later verdedigde Zoetermeer slordig uit, leverde de bal in en op de inzet van Westland kwam de bal op het lichaam van Lauren Latumahina, die op de doellijn stond. Uit de daaropvolgende strafbal scoorde Westland de aansluitingstreffer (1 - 2). In het tweede kwart werd er van beide kant slordig gehockeyd. Zoetermeer had wel veldoverwicht, maar was onnauwkeurig in de eindfase.

Na rust was Zoetermeer duidelijk de betere partij. Zo werden er 3 strafcorners behaald, waarvan Femke de Kooter er 1 benutte door hard in te slaan (1 - 3). Zoetermeer bleef aandringen en kansen creëren, maar kreeg de bal niet achter de Westlandse keepster. Zelfs met een numeriek overtal door groene en gele kaarten aan de kant van Westland, wist Zoetermeer het verschil niet uit te drukken in doelpunten.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Ik ben blij met de drie punten. Deze overwinning is belangrijk, zowel voor de stand als voor het zelfvertrouwen. We speelden bij vlagen goed en gecontroleerd. Het enige kritische puntje is dat wij hier minimaal 4 doelpunten extra hadden moeten scoren."