3e van Europa Gwen en JaimyTijdens de Europese Jiu-Jitsu Kampioenschappen in het Duitse Maintal voor de jeugd -18 en -21 jaar, wisten zowel Gwen van Poelgeest (-52 kg) als Jaimy Kat (-55 kg), van Budoschool Yotosama, bij de Aspiranten -18 jaar het brons te bemachtigen.

Voor Jaimy leek het EK niet door te gaan, veel federaties kampen met financiƫle problemen en reisden met kleine delegaties naar het EK waardoor er geen deelnemers waren in de lichtste categorieƫn. Met het oog op het WK in november in de klasse -46 kg werd er toch deelgenomen en zorgde Jaimy voor een stunt door 2 klasses zwaarder het brons te veroveren.

Gwen van Poelgeest wist in de klasse -52 kg de halve finale te bereiken waar de latere kampioene Rockmann uit Duitsland nipt te sterk was 6-6 op ippons waarna ze later het brons bemachtigde. Clubgenootjes Lucas Meijer (-81 kg) en Kars van den Boogaard (-62 kg) hadden geen geluk aan hun zijde. Een blessure voor Lucas en een diskwalificatie voor Kars brachten roet in het eten. Het Jiu-Jitsu Team NL wist in totaal 11 medailles naar Nederland terug te nemen waaronder 2 gouden, 3 zilveren en 6 bronzen medailles. Op naar het WK in Abu Dhabi.

Foto: Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-