wishwalk

Ook de wijkagent in Buytenwegh staat achter de dames die de Wishwalk lopen

Al meer dan 30 jaar zet sportdocente Phemia de Boer zich in voor Make A Wish. Door de pandemie gaan veel dingen anders. Zo ook de WishWalk 2021. Positief als zij is geeft ze hier een mooie twist aan en neemt zij oud-leerlingen mee op haar wandelingen.

Woensdag 9 juni wandelde niet alleen de 8-jarige Zoë met Phemia mee, maar ook Zoë haar moeder en oma.
Al 9 jaar loopt Phemia vele kilometers om geld in te zamelen voor de organisatie Make A Wish Nederland. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte een wensdag kunnen ervaren: een dag je allerliefste wens beleven. Iets waar zowel het kind als de omgeving kracht uit putten. Normaal loopt Phemia samen met haar tweelingzus hiervoor de Nijmeegse Vierdaagse mee. Door corona kunnen de wandelaars nu enkel een Virtuele WishWalk in de eigen omgeving afleggen.

Phemia loopt de WishWalk daarom nu niet in een grote groep, maar in klein gezelschap met oud-leerlingen. Woensdag 9 juni wandelden maar liefst 3 oud-leerlingen mee, drie generaties vrouwen uit één familie om precies te zijn. Zoë, moeder Pamela (39) en oma Bep (61) hebben alle 3 jazzdance lessen van Phemia gevolgd bij Gymnastiekvereniging Pro Patria in Zoetermeer. Lessen waar zij hebben leren dansen en omgaan met muziek, maar ook persoonlijke groei hebben ervaren.

De dames startten bij Gymworld, de thuisbasis van Pro Patria, en verruilden al snel de stadse omgeving voor het heuvelachtige Buytenpark. Zoë stippelde de route uit en al kletsend over mooie herinneringen en toekomstplannen waren de wandelaars in rap tempo kilometers verder.
Ondanks haar jonge leeftijd weet Zoë heel goed waar Make A Wish voor staat. Ze is gek op sporten, maar realiseert zich dat de ernstig zieke kinderen dit niet kunnen. Dat de stappen die zij tijdens de wandeling heeft gezet voor hen niet
te zetten zijn. Daarom is zij dolblij dat zij heeft kunnen bijdragen aan de WishWalk. Zoë hoopt dat meer kinderen zich in willen gaan zetten voor dergelijke initiatieven.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel ook graag Phemia haar WishWalk sponsoren, kijk dan op
https://makeawishnederland.org/deelnemer/2721/wishwalk-2021-phemia-de boer

Foto: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-