MarioMario Chow volgend wordt komend seizoen assistent-trainer van Zaterdag 1. Hij zal hoofdtrainer Leroy Vaes assisteren bij de trainingen. Mario is al een oude bekende bij FC Zoetermeer en jarenlang jeugdtrainer.

Mario Chow, 43 jaar, afkomstig uit Den Haag is inmiddels al zo’n 11 jaar verbonden aan FC Zoetermeer. “Ik heb vroeger gevoetbald in Den Haag, vanaf de F-jes bij Triomph en vanaf mijn 18e als centraal verdediger bij Semper Altius, ook als keeper in het zaalvoetbalteam. Uiteindelijk bij FC Zoetermeer terecht gekomen als trainer van mijn zoon Gio vanaf de O7/O8” aldus Mario.
Chow is meegegroeid richting de bovenbouw en stond de afgelopen drie seizoenen als hoofdtrainer voor de JO17-2, en de afgelopen twee seizoenen voor de JO17-1 selectie.

Chow: “Een aantal weken geleden werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had om komend seizoen naast Leroy te acteren als assistent-trainer van de Zaterdag 1. Daar heb ik even over moeten nadenken. Als je altijd de jeugd hebt getraind is een seniorenteam toch even omschakelen.“

In overleg met Vaes werd afgesproken dat Mario een korte ‘stageperiode’ zou meelopen tijdens trainingen en oefenduels naast Vaes. En dat heeft geresulteerd in een wederzijdse klik en het vertrouwen om de samenwerking aan te gaan. Intussen wil Mario ook zijn UEFA C gaan halen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-