taverzo 2019De Zoetermeerse tafeltennisploeg De Boer Taverzo treft op 13 mei in de groepsfase om het landskampioenschap 2020-2021 bij de heren als eerste Klimaatgroep Stars uit Middelstum en later op de dag de ploeg van TOGB uit buurtgemeente Lansingerland.


TOGB is dan weliswaar nieuw in de eredivisie, onbekend zijn de tegenstanders zeker niet aangezien kopman Michel de Boer de afgelopen decennia in veel eredivisiefinales is uitgekomen bij andere clubs. De ploeg uit Zoetermeer die sinds het seizoen 2009-2010 in elke gespeelde finale uitkwam trof Michel de Boer dan ook meerdere keren.

Tafeltennis is één van de sporten waarvan de topcompetitie en trainingen van de topsporters mochten doorgaan onder strikte voorwaarden, maar lange tijd bleek ook hier geen competitie mogelijk. De eredivisieclubs besloten daarom tot een alternatieve competitie.
Coach Ruud van Graafeiland: “Toen ik werd benaderd door Bert Olofsen van Hilversum of wij nog interesse hadden om te spelen voor het kampioenschap zagen we dat aanvankelijk niet zo zitten. Niet omdat we dat niet zouden willen, maar simpelweg door de twijfel of voldoende verenigingen bereid zouden zijn mee te gaan in alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Ik was dan ook blij verrast dat acht van de negen teams ronduit positief waren over dit idee.” Door tussentijds vertrek van spelers gedurende de lockdown, lukte het drie teams uiteindelijk niet om deel te nemen. Zes verenigingen spelen uiteindelijk mee in de competitie.

Vorig seizoen stond de Boer Taverzo nog bovenaan in de competitie toen deze werd afgebroken en ook dit jaar was dat de situatie in oktober 2020. Voorzitter en hoofdsponsor Jacob de Boer: ”Ik ben blij dat ons eerste team de kans krijgt zich te meten met de andere teams. Er is een leuke opzet bedacht die we mogelijk op andere niveaus komende zomer ook kunnen inzetten in toernooivorm voor de breedtesport. Ik hoop ook dat het evenement bijdraagt aan kennisopbouw hoe we de sport op de korte termijn kunnen organiseren. Natuurlijk baal ik er wel van dat ik er nu als trouwe supporter niet bij kan zijn in Hilversum. Gelukkig kan ik het dan allemaal live volgen via de streams.”


Foto: Elsbeth Parmentier, een moment uit de finale 2019, toen nog met publiek.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-