IMG 20210502 WA0110De afgelopen maanden hebben de deelnemers die het rolstoeldansen beoefenen en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met zitdansen. Rolstoeldansen vraagt om meer ruimte dan de meeste deelnemers thuis hebben, maar zitdansen kan iedereen ook thuis via zoom doen.

Screenshot 20210502 155337 ZoomDe afgelopen periode bleven de deuren van de danszaal dicht en is Jessica van Jessica Dansen op zoek gegaan naar alternatieven. Het rolstoeldansen is een dansvorm die op twee manieren aangeboden kan worden. Er kunnen combinaties gemaakt worden van twee rolstoelen, of één rolstoel of rollator en een staande danser. Dit maakt dat dansen voor iedereen haalbaar kan zijn ongeacht leeftijd of beperking. Mits er geen corona is en je dit in de danszaal kan beoefenen, want je maakt toch wel wat meters.

Een mooi alternatief is dan het zitdansen, dansen vanaf een stoel. Voorheen bestond het zitdansen vooral voor de ouderen om hen in beweging te houden. Maar met het zitdansen kun je ook behoorlijk intensief aan de slag met aangepaste dansen. Jessica bedacht ook nieuwe dansen voor de zitdansers en de groep is wekelijks op woensdagavond via zoom bezig met zitdansen.

Het harde werken werd afgelopen zondag afgerond met een danstest. De deelnemers lieten 4 van de geleerde dansen zien aan de jury en kregen daarvoor een cijfer. Wat vooral merkbaar is is het plezier tijdens dit dansen en het dagje spierpijn daarna neemt iedereen voor lief.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-