image001 copyZondag 25 april 2021 vond de 1st Online Inclusive World Championship I-Karate Global plaats. Zes Nederlandse I-karateka waaronder twee Zoetermeerse deelnemers, namen hieraan deel en behaalden prachtige resultaten. De sporters namen maar liefst 5 medailles en een 8ste plaats mee naar huis.

Het eerste online wereldkampioenschap I-Karate, dat plaatsvond op 25 april was een bijzondere. Het kata toernooi werd voor het eerst online gehouden. Gebaseerd op de methodiek van I-Karate Global, voor karateka met ASS, een verstandelijke beperking, blind-/slechtziendheid en/of fysieke beperking. De zes karateka van de Nationale selectie I-Karate Sven Coenen en Cheyenne Kurvers (beiden van Fudoshin Roermond), Iske Hagedorn en Elise Reedijk (beiden van Budoschool Kai Sei Zoetermeer), Yorick Huver (Oss-Rin-Sports) en Dave Kengen (Karate Do Pora), hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens dit toernooi. Er deden maar liefst 304 deelnemers mee uit 24 landen. De deelnemers mochten hun gefilmde kata opsturen naar de organisatie, waarna ze door scheidsrechters beoordeeld werden. De beste acht van elke categorie ging door naar de finale, die op 25 april werd beoordeeld en uitgezonden.

In de categorie Team deden 20 teams een gooi naar de titel, het Nederlandse team die gevormd werd door Sven, Cheyenne en Elise namen niet alleen het zilver maar, ook de titel vice-wereldkampioen in ontvangst. Een prachtige bronzen medaille was er voor Elise, in de categorie Intellectual Impairment -18 years werd zij met een mooie score voor haar kata Kushanku derde. Een vierde plaats in de categorie Wheelchair female +18 was er voor Iske, met haar kata Pinan Yondan kwam Iske net te kort voor een podiumplaats.

Er was speciale aandacht voor Elise en Iske, die samen zijn uitgekomen in de categorie Pairs with Buddy -18 years. In deze categorie wordt synchroon kata gelopen door een karateka met een beperking samen met een valide karateka. In deze categorie, met in totaal 18 pairs, kwam het tweetal met hun kata Jion  net 0.2 punten te kort voor een plek op het erepodium, maar wel met een knappe vierde plaats als resultaat.