phemiaSport- en beweegdocente Phemia de Boer is haar hele leven actief in de sport. Bij Pro Patria heeft zij vele evenementen georganiseerd en vooral de Jazzdance heeft haar hart gestolen. De Zoetermeerse danslerares kreeg een Lintje in haar woonplaats Alphen aan den Rijn. 

Phemia was 3 jaar toen zij met gymnastiek begon. Later heeft zij jarenlang op Europees niveau stijldansen gedaan. In 1978 raakte zij betrokken bij het Jazzdance en dat heeft haar nooit meer losgelaten. Vele jaren organiseerde zij dans evenementen waarbij verschillende dansstijlen te zien waren. Voor haar stond het meedoen voorop, waardoor dit soort evenementen dansplezier gaven voor jong en oud. Eén van de grote verdiensten van Phemia is de invoering van het FEEM Jazzdance diploma, zodat ieder kind en volwassene op eigen niveau een waardering kan krijgen. 

 

Verbazing

i 6P4FNtf X3 fotograaf Gerard van WarmerdamOp 26 april werd zij gebeld door het gemeentehuis van haar woonplaats Alphen aan de Rijn met de mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding mag ontvangen uit handen van de burgemeester. Phemia heeft enorm veel betekend voor de Zoetermeerse sport, maar een lintje krijg je in de meeste gevallen uitgereikt in je eigen woonplaats.

Phemia was zeer verbaasd toen zij 26 april de burgemeester aan de lijn kreeg met de mededeling dat zij onderscheiden zou gaan worden. Meestal worden de onderscheidingen uitgereikt de dag voor Koningsdag, maar in Alphen heeft men ervoor gekozen om dit iets uit te stellen. Voor Phemia een geweldige manier om vooraf te genieten en toe te werken naar dit heugelijke moment.

De Koninklijke onderscheiding is zeker ook voor haar inzet om kinderen met een 'rugzakje' met plezier te laten bewegen. Daarnaast heeft zij vele dansdemonstraties georganiseerd  en bleef zij altijd het doel nastreven om iedereen in beweging te krijgen. 

Naast de inzet voor sport en bewegen is zij ook nauw betrokken bij 'Make a Wish', waar wensen van kinderen met een levensbedreigende aandoening, vervuld worden. Voor deze stichting is zij een zeer gewaardeerd ambassadrice. 

 De link naar de livestream van de uitreiking is vanaf 11.15 te volgen op vrijdag 30 april.

 

Foto boven: Phemia hoort dat ze een lintje krijgt. Fotograaf: Arnold van Walen 
Foto onder: Na de uitvoering 'Dance Factory' wordt Phemia benoemd tot erelid Pro Patria. Fotograaf: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-