tempImageQRByO3Zondagochtend was de eerste kennismaking en trainingsdag van het frame-voetbal op het terrein van voetbalvereniging DSO. Het frame-voetbal is een nieuw initiatief van sportondersteuner RenĂ© van Oeffel van de Www.Sportondersteuner.nl

Een kleine groep jonge enthousiaste frame-voetballers trapte de eerste bal af op het pannaveldje op het voetbalterrein. Frame-voetbal is ontwikkeld voor kinderen en jong volwassenen met een beperking die gebruikmaken van een loop hulpmiddel. Het ronde veld was een mooi pluspunt voor de voetballers die daardoor niet vastliepen in de hoeken. Frame- voetbal vraagt wel om een zo glad mogelijke ondergrond zodat niet alleen de bal, maar ook de wielen van de frames goed kunnen rollen.

Het veldje was versierd met ballonnen en sportondersteuner René van Oeffel had voor muziek en een lekkere versnapering gezorgd. Een uur lang voetballen in de buitenlucht zorgde niet alleen voor rode wangen, maar ook voor flinke dorst. Aan het eind van de uur durende training was er nog een heuse wedstrijd tussen de voetballers en aanwezige ouders, die al snel op achterstand belandden. Er werd ook nog gekeken of de frames ook werken op kunstgras zodat er gebruikgemaakt kan worden van een groter veld.

Vanaf deze week zal er elke zondag van 10 tot 11 uur getraind worden op het terrein van DSO in Oosterheem. Opgeven kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast het Frame-voetbal zal er vanaf juni ook gestart worden met voetbal voor sporters met een visuele beperking.

Schermafbeelding 2021 04 25 om 12.10.14 Schermafbeelding 2021 04 25 om 12.10.32 tempImagejIjH17

 Tekst en foto's: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-