20210115 22667Burgemeester Bezuijen staat achter het statement van NOC*NSF: Laat meer sportmogelijkheden toe en breng Nederland veilig in beweging. Ook wethouder Ter Laak wil niets liever dan zo snel mogelijk weer kunnen bewegen.

NOC*NSF verwacht dat versoepelingen voor sportbeoefening bijdraagt aan een betere handhaving van de coronaregels: ”Liever gecontroleerd open terrassen en open sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden.” Volgens het NOC*NSF, de overkoepelende organisatie van sportbonden, kunnen activiteiten met anderen beter veilig en georganiseerd plaatsvinden in een sportaccommodatie dan ongecontroleerd in de toch al schaarse buitenruimte.

Het Zoetermeerse college steunt de sport waar mogelijk, maar ziet zich nu ook beperkt door de coronamaatregelen. Wethouder Ter Laak, portefeuille sport: “Iedereen snakt naar meer bewegingsruimte, meer vrijheid. Ik ook, dat snap ik heel goed. Ik wil niets liever dan zo snel mogelijk weer op alle mogelijke manieren kunnen bewegen. Dit moet wel veilig kunnen en hiervoor volgt de gemeente de richtlijnen.
Bewegen vergroot de weerstand en zorgt dat je goed voelt. Bewegen is (net zoals goed eten en voldoende ontspanning) belangrijk voor je gezondheid. Zeker nu in deze gezondheidscrisis. Ik ben dan ook supertrots op alle Zoetermeerse sportaanbieders die hun lessen corona veilig, online of buiten aanbieden.”

Foto: wethouder Ter Laak tijdens de HMZ Virtual Run and Walk, januari 2021

-advertenties-

-goede doel-