FCZ Tijdens de coronacrisis zijn de nieuwe voetbalplannen bij FC Zoetermeer zeker niet in lockdown geweest. Op het sportpark van FC Zoetermeer ligt de focus volledig op komend seizoen. Komend seizoen start ook een nieuw O23 team waar de spelers veel wedstrijdervaring kunnen opdoen.

De kersverse commissie Voetbalzaken is volop bezig om de voetbalvereniging naar een nog hoger niveau te tillen. Bij de selecties van Zaterdag 1, O23, JO19 en JO17 zijn de nieuwe trainers met de nieuwe groepen gestart en staat het vizier op volgend seizoen gericht. De beslissing om komend seizoen met een O23 te starten als 2e team onder Zaterdag 1, heeft de afgelopen week vorm gekregen op het trainingsveld.

Zaterdag 1 en O23 gebruiken de zaterdag als trainingsmoment in de vorm van een wedstrijd onderling of een reguliere training. De eerste oefenwedstrijd tussen de ervaren Eerste elftalspelers en de Jonge spelers van de O23 werd zaterdag 10 april gespeeld. Het was goed te zien dat dit voor heel veel spelers de eerste wedstrijd was na maanden van stilstand. Zaterdag 1 had de eerste helft het betere spel en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. De O23 wilde deze eerste wedstrijd zeker niet verliezen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jong FC Zoetermeer maakte gelijk en nam kort daarna ook nog de leiding. Tot een paar minuten voor het einde, toen werd de stand toch nog gelijk getrokken.