BMI 1De Zoetermeerse balkunstenaar Galdino Haimé ziet dat basketbal jongeren waardevolle lessen kan leren. Om het eerdere straatbasketbal-project Streetball079 voort te kunnen zetten, heeft hij samen met Zoebas voorzitter Arthur van Hek de stichting Basketball Met Impact opgericht.

Galdino wil jongeren leren dat basketbal meer is dan een dribbel en shot. Hij ziet het gebeuren op de courts waar hij training geeft: “Basketbal is als het echte leven, je moet leren omgaan met winst en verlies, samen kunnen werken en communiceren. Spelenderwijs laten wij de jongeren ervaren wat samen spelen kan brengen.”

Chris van Tongeren is directeur van de SWK kinderopvang en hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd om bestuurslid te worden van Basketball Met Impact. Hij wil jeugd een perspectief bieden, een kans voor jongeren om in de eigen buurt een vrijetijdsbesteding te hebben waar ze aan mee kunnen doen. Chris zegt hierover: “Met Basketball Met Impact willen wij meer dan een training verzorgen. Wij willen normen en waarden overbrengen en via het spel de jongeren leren respect voor anderen te hebben.”

Voorheen was er project Streetball079, dit was in verschillende wijken een succes, totdat het project afgelopen was. De looptijd kwam tot een einde en al wat door Galdino en Zoebas was opgebouwd, dreigde te verdwijnen. Galdino en Arthur wilden dit niet en namen het initiatief voor een nieuwe stichting. Basketball Met Impact werkt wijkoverschrijdend en wil zo de leeftijdsgroep tussen de 7 tot 18 jaar bereiken.

 

                           bmi 3 2                                BMI 2

 

Meer dan bij Streetball079 willen de bestuurders gaan werken met sportopleidingen van het MBO en HBO. Galdino: “Belangrijk hierbij is dat wij de studenten leren lesgeven volgens onze methode. Mijn basketbaltrainers vertelden mij altijd wat ik niet moest doen. Zelf nadenken, daar was niet veel ruimte voor. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zelf nadenkt hoe zaken op te lossen in het basketbal, daar worden ze sterker van.”

Deelname voor de jeugd zal gratis blijven zodat iedereen mee kan doen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-