JarnoTrainer Jarno Jonkman van voetbalclub FC Zoetermeer legde vrijdag 5 maart het UEFA C examen af. Onder toeziend oog van KNVB-examinator Mario Koswal werd op het sportpark van FC Zoetermeer het examen in coaching, training en begeleiding afgenomen. De toetsing werd met succes afgerond.

Jarno Jonkman is assistent-trainer van zaterdag 1 en hoofdtrainer van de JO15-1. Vrijdag stond hij samen met de 019-selectie, aangevuld met enkele andere selectiespelers, op het veld voor het uitvoeren van de verschillende opdrachten. Het examen was enige tijd uitgesteld omdat de opdracht met volwassen spelers moest worden uitgevoerd en zij door corona lange tijd niet konden trainen.

De UEFA C opleiding is gericht op het coachen van wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van spelers met de focus op senioren. Door middel van verschillende opdrachten worden kennis en vaardigheden ontwikkeld. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Na afloop van dit praktijkexamen kreeg Jarno te horen dat hij geslaagd was voor zijn UEFA C.  Jarno heeft de ambitie om door te gaan voor het diploma UEFA B, hiervoor is nog verdere ervaring gewenst.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-