GeuzenwandeltochtDe organisatie van Geuzendag Zoetermeer 2021 is al in volle gang. 447 jaar ná de Slag bij Zoetermeer is er straks op 26 september 2021 weer een gezellige familiedag met sportieve uitdagingen voor het hele gezin.

Geuzendag moest vorig jaar nog worden afgelast vanwege het coronavirus, maar de organisatie is er dit jaar van overtuigd dat het evenement door kan gaan. Organisator René van der Spek: “wij zien het als ‘de stip aan de horizon’ als het evenement weer gehouden kan worden. Gelet op de laatste positieve berichten over de voortgang van de vaccinaties en de niet oplopende ziekenhuisopnames, hebben wij meer dan goede hoop dat de Geuzendag Zoetermeer voor de 9e keer kan worden aangeboden aan het publiek, en vooral aan sportende en spelende mensen.”
Het onderdeel Geuzenloop Zoetermeer, de voorloper van Geuzendag, wordt dan voor de 18e keer georganiseerd.

 

geuzendag logoVeel sport en spel

Geuzendag is een samenwerking tussen Road Runners Zoetermeer, Toervereniging Zoetermeer ’77, en Scouting Pocahontas. Er komen veel verschillende activiteiten zoals: Hardlopen, Wandelen, Fietsen, Mountainbike, Instawalk, Cyclocross en Jeugdspelen.
Nieuw dit jaar is de deelname van scouting Pocahontas met leuke spelen voor kinderen.

 

Popelen om weer te starten

De organiserende verenigingen van Geuzendag Zoetermeer staan te popelen om weer het evenement te organiseren. René van der Spek: “Het samen sportieve dingen doen zit in het DNA van heel veel mensen. Mensen willen gewoon weer heel graag samen sporten. En of er in september nog maatregelen van kracht zijn.....dat gaan we zien. Veel is nu nog koffiedik kijken. Wij gaan nu uit van een positief scenario!”

Foto: eerdere editie van de Geuzendag

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-