Walking Footballclub Zoetermeer OldStars wil ook in de coronatijd senioren stimuleren om aan sport te blijven doen. Het verzorgen van normale trainingen is nu lastig door de coronaregels, maar de club heeft met een kleine subsidie tóch een weg gevonden om te blijven sporten.

“Nu is er door de coronaregels helaas geen mogelijkheid om wedstrijden te spelen en de normale trainingen te verzorgen, maar daar hebben we een oplossing voor bedacht. Vanuit de gemeente hebben wij een kleine stimuleringssubsidie ontvangen waarvan wij voetvolleynetten hebben aangeschaft. Op deze manier kunnen wij coronaproof trainen door in tweetallen voetvolleybal te spelen. Hierbij moet je proberen de bal hoog te houden en hem over het netje te spelen. Dat is best intensief en daar blijf je wel fit van!”, vertelt secretaris Harm Meijer van Zoetermeer OldStars enthousiast.

 

OldstarsWalking Football ideaal voor oudere sporter

De 26 leden van de vereniging zijn allen voetballiefhebbers die zelf gevoetbald hebben. Met Walking Football hebben zij de ideale vorm gevonden om hun favoriete sport te kunnen blijven uitoefenen. De regels zijn aangepast; zo is hardlopen en ruw spel niet geoorloofd en is de buitenspelregel komen te vervallen. Er wordt twintig minuten gespeeld met teams van 6 personen op een veld van 20 bij 40 meter en ook het doel heeft een aangepast formaat.

“Ook is het belangrijk dat de bal niet hoger dan heuphoogte wordt gespeeld en dat er blessurevoorkomend gevoetbald wordt”, geeft Harm aan. Elke zondagochtend traint Zoetermeer OldStars op het veld van SVO Buytenpark (v/h SV Oosterheem) waarbij speciale technieken worden geleerd.

Demonstraties in de rust

Om het Walking Football te promoten en meer leden voor de club aan te trekken, heeft Zoetermeer OldStars regelmatig contact met de Zoetermeerse voetbalclubs. Zo is het idee ontstaan om in de rust van wedstrijden bij deze clubs een demonstratie Walking Football te geven. Ook in het sportakkoord van de gemeente is er aandacht voor de Walking Sports. Naast voetbal lenen meerdere sporten zich voor een Walking variant; zoals hockey, korfbal, handbal en basketbal.

Harm: “Naast fit blijven, is ook het sociale aspect belangrijk. De derde helft is bij onze club zeer gezellig. We nemen de tijd voor een praatje en blijven zo op de hoogte van wat er speelt in elkaars leven. De saamhorigheid binnen onze club is zeer groot. Nieuwe leden zijn altijd welkom!”.

Tekst: Mariëlle Mets

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-