inspreken jongerenraadDe stem van jongeren wordt vaak over het hoofd gezien in de politiek. Nawfal Echammachi wil dit in Zoetermeer veranderen door een jongerenraad op te richten. Jongeren van 15 tot 20 jaar kunnen hierin dan hun mening laten horen over politieke onderwerpen die ook hen aan gaan.


Nawfal Echammachi liet als inspreker bij de raadsvergadering van 15 april de gemeenteraad weten graag een jongerenraad te willen. Nawfal Echammachi: “Ik ben van mening dat er op dit moment te veel besluiten over de jongeren worden gemaakt zoals op het gebied van welzijn, verduurzaming en de inrichting van onze stad. Dit zijn allemaal besluiten die direct invloed hebben op de levens van jongeren in Zoetermeer. Daarbij spelen er ook nog allemaal andere problemen onder de jongeren van Zoetermeer die ter sprake kunnen komen bij een jongerenraad. Daar komt uiteindelijk een advies zowel gevraagd als ongevraagd uit.”

Er zijn in Zoetermeer weinig mogelijkheden voor jongeren om zich te laten horen, toch zijn er veel onderwerpen die hen direct aangaan.
Echammachi: “Het nachtleven ligt op zijn gat en het welzijn van jongeren holt alleen maar achteruit. Ik geloof sterk in het belang van het betrekken van jongeren bij besluitvormingsprocessen en wil graag meer bespreken over hoe we dit kunnen realiseren. Laten we samenwerken om onze stad weer aantrekkelijk te maken voor jongeren en een platform te creëren waar hun stem wordt gehoord.”
Nawfal Echammachi wil samen met organisaties binnen Zoetermeer en samen met de jongeren een voorstel schrijven aan de gemeente voor een jongerenraad.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-